Jméno |
Název habilitační práce |
Obor habilitačního řízení |
Řízení zahájeno |
Projednáno na VR fakulty |
Řízení přerušeno |
Jmenování od |
Ing. Svatopluk Henke, Ph.D. |
Preparativní chromatografie v technologiích sacharidů |
Technologie potravin | 25.10.2024 |
|
||
RNDr. Karel Královec, Ph.D. |
Toxicita magnetických nanočástic pro biomedicínské aplikace na buněčné úrovni
|
Biochemie | 17.5.2023 |
27.5.2024 |
27.5.2024 zastaveno |
x |
Ing. Vojtěch Hrbek, Ph.D. |
Strategie autentikace a odhalování falšování potravin využívající vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrii |
Chemie a analýza potravin | 9. 5. 2023 |
5.10.2023 |
|
1.11.2023 |
Ing. Barbora Branská, Ph.D. |
Cesta za poznáním solventogenních klostridií |
Biotechnologie | 7.12.2022 |
18.5.2023 |
|
1.6.2023 |
Ing. David Šilha, Ph.D. |
Studie výskytu Arcobacter-like species a vlivy ovlivňující jejich přežívání i tvorbu biofilmů |
Mikrobiologie | 17.10.2022 |
18.5.2023 |
|
1.6.2023 |
Ing. Darina Dvořáková, Ph.D. |
Biomonitoring: nástroj pro posouzení expozice člověka významným environmentálním kontaminantům |
Chemie a analýza potravin | 14.3.2022 |
6.10.2022 |
|
1.11.2022 |
Ing. Hana Stiborová, Ph.D. |
Benefity a limity využívání odpadních surovin a jejich dopad na životní prostředí |
Mikrobiologie | 12.4.2022 |
6.10.2022 |
|
1.11.2022 |
RNDr. Monika Cahová, Ph.D. |
Nealkoholová steatóza jater: mechanismy vzniku a možnosti terapie |
Biochemie | 24. 9. 2021 |
21. 4. 2022 |
|
1.5.2022 |
Ing. Věra Jenčová, Ph.D. |
Vývoj, funkcionalizace a charakteristika nanovlákenných materiálů pro tkáňové inženýrství |
Biotechnologie | 22.10.2021 |
21.4.2022 |
|
1.5.2022 |
Ing. Kamil Parkan, Ph.D. |
Syntéza C-Glykosidů a C-Disacharidů |
Organická chemie | 8.7.2021 |
25.11.2021 |
|
1.1.2022 |
RNDr. Monika Cahová, Ph.D. |
Nealkoholová steatóza jater: mechanismy vzniku a možnosti terapie |
Biochemie |
ukončeno 23.4.2021 |
|
|
|
Ing. Viktorová Jitka, Ph.D. |
Modulace aktivity ATP-vazebných efluxních pump zodpovědných za mnohočetnou lékovou rezistenci u bakterií a nádorů |
Mikrobiologie |
30.3.2021 |
7.10.2021 | 1.11.2021 | |
Ing. Šárka Horáčková, CSc. | Bakterie mléčného kvašení a jejich funkční vlastnosti | Technologie potravin |
5.1.2021 |
20.5.2021 | 1.6.2021 | |
Ing. Iveta Hrádková, Ph.D. | Oxidace lipidů a použití antioxidantů | Technologie potravin |
6.1.2021 |
20.5.2021 | 1.6.2021 | |
Ing. Jan Kyselka, Ph.D. |
Degradace triacylglycerolů, fytosterolů a tokoferolů při rafinaci a chemické modifikaci rostlinných olejů a tuků | Technologie potravin |
6.1.2021 |
25.3.2021 | 1.4.2021 | |
Ing. Martin Kuchař, Ph.D. |
Nové psychoaktivní látky |
Organická chemie |
29.1.2020 |
14.1.2021 | 1.2.2021 | |
Ing. Jan Lipov, Ph.D. | Intracelulární interakce a transport retrovirových proteinů | Biochemie | 8. 10. 2019 | 1.10.2020 | 1.11.2020 | |
Ing. Jaroslav Zelenka, Ph.D. |
Role přirozených antioxidačních mechanismů v prevenci chronických chorob | Biochemie | 7. 10. 2019 | 1.10.2020 | 1.11.2020 | |
Ing. Marcela Sluková, Ph.D. | Polysacharidy obilovin ve výživě a technologii | Technologie potravin | 19.3.2019 | 10.10.2019 | 1.11.2019 | |
Ing. Barbora Holubová, Ph.D. | Imunochemická detekce nízkomolekulárních látek | Biochemie | 22.10.2018 | 4.4.2019 | 1.5.2019 | |
Ing. Petr Kaštánek, Ph.D. |
Produkce bioaktivních látek mikrořasami a heterotrofními protisty |
Biotechnologie | 23.10.2018 | 4.4.2019 | 1.5.2019 | |
Dr. Ing. Michaela Rumlová | Tvorba virové částice: jeden z klíčových kroků replikačního cyklu retrovirů | Biotechnologie | 31.7.2018 | 25.10.2018 | 1.11.2018 | |
Ing. Olga Maťátková, Ph.D. | Přírodní látky jako modulátory biofilmu | Biotechnologie | 6.4.2018 | 14.5.2018 | 1.6.2018 | |
Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D. | Studie vybraných patogenů v potravinách, vodě a prostředí | Mikrobiologie | 26.10.2017 | 14.5.2018 | 1.6.2018 | |
Ing. Irena Kolouchová, Ph.D. | Kvasinky jako zdroj průmyslově a farmakologicky využitelných lipidů | Biotechnologie | 6.4.2017 | 26.10.2017 | 1.11.2017 | |
Ing. Martina Krausová, Ph.D. (roz. Blažková) | Imunochromatografická detekce vybraných kontaminantů potravin a životního prostředí | Biochemie | 6.4.2017 | 26.10.2017 | 1.11.2017 | |
Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. |
Technologie zpracování bramborových hlíz |
Technologie potravin | 6.4.2017 | 26.10.2017 | 1.11.2017 | |
Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. |
Posuzování kvality rajčatových výrobků |
Technologie potravin | 14.9.2015 | 12.11.2015 | 1.12.2015 | |
Mgr. Ing. Bc. Roman Kotlín, Ph.D. |
Vrozené a získané hypofibrinogenemie a dysfibrinogenemie |
Biochemie | 14.9.2015 | 12.11.2015 | 1.12.2015 | |
Ing. Josef Trögl, Ph.D. | Imobilizované mikroorganismy a jejich environmentální aplikace | Biotechnologie | 26.2.2015 | 28.5.2015 | 1.6.2015 | |
Ing. Petra Lovecká, Ph.D. | Biodegradační procesy z hlediska hodnocení environmentálních rizik | Mikrobiologie | 26.2.2015 | 28.5.2015 | 1.6.2015 | |
Ing. Martin Halecký, Ph.D. | Specifika odstraňování komplexních směsí polutantů v různých typech bioreaktorů | Biotechnologie | 23.10.2014 | 26.2.2015 | 1.4.2015 | |
Ing. Mgr. Štěpánka Hrdličková Kučková, Ph.D. |
Identifikace a kvantifikace nerozpuštěných proteinů metodou hmotnostní spektrometrie |
Biochemie |
23.10.2014 |
26.2.2015 | 1.4.2015 | |
Ing. Milena Zachariášová, Ph.D. |
Multiple Mycotoxins in Food and Feed: New Analytical Challenges, Occurrence, and Fate during the Food and Feed Production |
Chemie a analýza potravin |
1.3.2014 |
23.10.2014 | 1.11.2014 | |
Ing. Čížková Helena, Ph.D. |
Robustnost markerů autenticity potravin |
Technologie potravin |
3.2.2014 |
6.3.2014 |
1.4.2014 |
|
Ing. Ondřej Uhlík, Ph.D. |
Identifikace a charakterizace bakterií s bioremediačním potenciálem – od kultivace k metagenomice |
Mikrobiologie |
25.4.2013 |
17.10.2013 |
|
1.11.2013 |
Ing. Petra Lipovová, Ph.D. |
Glykosidasy a nukleasy - enzymy s biotechnologickým potenciálem |
Biochemie |
4.2.2013 |
25.4.2013 |
|
1.5.2013 |
Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. |
Advanced Multi-Analyte Strategies in Food Safety Control (Moderní multi-analytické metody pro kontrolu bezpečnosti potravin) |
Chemie a analýza potravin |
18.10.2012 |
7.2.2013 |
|
1.3.2013 |
Ing. Pavel Ulbrich, Ph.D. |
Studium skládání a struktury retrovirových částic jako klíč k inhibici HIV |
Mikrobiologie |
18.10.2012 |
7.2.2013 |
|
1.3.2013 |
Dr. Ing. Ivan Raich |
Kombinace výpočetních a experimentálních metod pro studium prostorového uspořádání malých bioorganických molekul |
Organická chemie |
27.7.2012 |
18.10.2012 |
|
1.11.2012 |
Dr. Ing. Petra Patáková |
Mikrobiální metabolity produkované souběžně se sporulací |
Biotechnologie |
20.6.2012 |
18.10.2012 |
|
1.11.2012 |
Dr. Ing. Zdenka Panovská |
Senzorické vnímání chutí |
Chemie a analýza potravin |
13.1.2012 |
12.4.2012 |
|
1.5.2012 |
Ing. Peter Šebo, CSc. |
Mechanismus působení a vakcinační využití adenylátcyklizového toxinu |
Mikrobiologie |
4.11.2011 |
12.4.2012 |
|
1.5.2012 |
Ing. Evžen Šárka, CSc. |
Vedlejší produkty cukrovarnického a škrobárenského průmyslu – vznik, využití a optimalizace parametrů |
Technologie potravin |
15.8.2011 |
9.2.2012 |
|
1.3.2012 |
Ing. Zuzana Réblová, Ph.D. |
Vliv vybraných vnějších faktorů na aktivitu antioxidantů a jejich schopnost ochraňovat tokoferoly |
Chemie a analýza potravin |
12.5.2011 |
8.12.2011 |
|
1.1.2012 |
RNDr. Jarmila Zídková |
Regulační funkce vybraných proteinů a membránových receptorů |
Biochemie |
13.1.2011 |
6.10.2011 |
Řízení zastaveno 6.10.2011 |
|
Dr. Ing. Zuzana Novotná |
Vlastnosti a funkce rostlinných fosfolipas |
Biochemie |
7.10.2010 |
13.1.2011 |
|
1.2.2011 |
Dr. Ing. Karel Cejpek |
Redoxní reakce sacharidů a jejich produktů |
Chemie a analýza potravin |
7.10.2010 |
17.3.2011 |
|
1.4.2011 |
Mgr. Andriy Synytsya, Ph.D. |
Polysacharidy: technologický význam, struktura a chemická modifikace |
Technologie potravin |
7.10.2010 |
12.5.2011 |
|
1.6.2011 |
Dr.Ing. Věra Schulzová |
Biologicky aktivní látky v zemědělských plodinách |
Chemie a analýza potravin |
27.5.2010 |
7.10.2010 |
|
1.11.2010 |
Ing. Tomáš Čajka, Ph.D. |
Mass Spectrometry for the Effective Assessment of Food Quality and Safety |
Chemie a analýza potravin |
25.3.2010 |
27.5.2010 |
|
1.6.2010 |
Dr. Ing. Marek Doležal |
Chlorpropanoly – endogenní kontaminanty potravin |
Chemie a analýza potravin |
3.12.2009 |
25.3.2010 |
|
1.4.2010 |
Ing. Igor Hochel, CSc. |
Imunochemické metody v mikrobiologii potravin |
Mikrobiologie |
3.12.2009 |
25.3.2010 |
|
1.4.2010 |
Ing. Jiří Štětina,CSc. |
Reologické vlastnosti a textura mléčných výrobků |
Technologie potravin |
23. 4.2009 |
24.9.2009 |
|
1.10.2009 |
Ing. Vojtěch Spiwok,Ph.D. |
Molekulární simulace biologických systémů |
Biochemie |
12.2.2009 |
23.4.2009 |
|
1.5.2009 |
Dr. Ing. Radovan Hynek |
Studium proteinů metodou peptidového mapování |
Biochemie |
2.10.2008 |
11.12.2008 |
|
1.1.2009 |
Dr. Ing. Kateřina Riddelová |
Moderní analytické metody ve stopové analýze potravin |
Chemie a analýza potravin |
7.5.2008 |
2.10.2008 |
|
15.10.2008 |
Ing. Tomáš Brányik,Ph.D. |
Technologické využití biofilmů kvasinek |
Biotechnologie |
28.2.2008 |
24.4.2008 |
|
15.5.2008 |
Ing. Pavel Kotrba, Ph.D. |
Genetické modifikace organismů pro ochranu životního prostředí |
Mikrobiologie |
29.11.2007 |
28.2.2008 |
|
1.4.2008 |
Ing. Roman Kubec, Ph.D. |
S-substituované deriváty cysteinu |
Chemie a analýza potravin |
3.5.2007 |
29.11.2007 |
|
15.12.2007 |
Ing. Richard Hrabal,CSc. |
NMR spektroskopie – Moderní nástroj pro řešení prostorové struktury proteinů |
Biochemie |
3.5.2007 |
11.10.2007 |
|
1.11.2007 |
Dr. Ing. Richard Koplík |
Prvková speciační analýza biologických materiálů |
Chemie a analýza potravin |
27.1.2006 |
11.5.2006 |
|
15.5.2006 |
Ing. Ladislav Čurda, CSc. |
Separace a modifikace složek syrovátky |
Technologie potravin |
11.5.2006 |
11.10.2006 |
|
15.10.2006 |
Ing. Radovan Bílek, CSc. |
Extrahypothalamický výskyt thyroliberinové imunoreaktivity |
Biochemie |
11.5.2006 |
7.12.2006 |
|
15.12.2006 |
Ing. Pavel Dostálek,CSc. |
Využití buněčné stěny pivovarské kvasinky Saccharomyces cerevisiae |
Biotechnologie |
7.12.2006 |
1.2.2007 |
|
15.2.2007 |
Fakulta potravinářské a biochemické technologie – habilitační řízení
Aktualizováno: 30.10.2024 13:24, Autor: Veronika Popová