V oboru potravinářské chemie nabízíme následující služby.
- Vývoj a aplikace metod pro stanovení geneticky modifikovaných organismů (GMO) v potravinách a surovinách, vývoj moderních rychlých metod záchytu a kvantifikace potravinových patogenů.
- Analýza potravin, hodnocení obsahu nutričně a senzoricky významných složek, kontrola legislativních požadavků.
- Nové pivovarské technologie, analytika piva a pivovarských surovin
- Bezpečná a nutričně hodnotná krmiva pro užitková a domácí zvířata (zvýšení stravitelnosti, kontrola kvality
- Kontrola technologické jakosti potravinářských surovin, aplikace systémů řízení jakosti a systémů správné výrobní praxe (HACCP, BRC, IFS).
- Senzorická analýza potravin, hodnocení nových ingrediencí a receptur, reformulace potravin
- Vývoj a realizace technologií vedoucích k produkci vysoce jakostních, nutričně hodnotných a bezpečných potravin, funkční potraviny (mléčné, masné, zeleninové, ovocné a cereální výrobky, prebiotika a probiotika
- Bezpečnost potravin – rezidua pesticidů, průmyslové a procesní kontaminanty.
- Autenticita / průkaz falšování potravinových surovin a produktů, systémy sledovatelnosti, forenzní analýza.
- Balení a uchovávání potravin (diagnostika porušení obalů, interakce obalů a potravin, optimalizace balícího procesu, aktivní obaly, obaly s mikrobiální funkcí).
- Výživová politika a dietologie, nutriční toxikologie