Rajchl Aleš 1

Kdy potraviny neztrácejí nutriční hodnoty?

Doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. z Ústavu konzervace potravin navštívil ve čtvrtek 20. 10. 2016 Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojky, kde hovořil na téma "Konzervace potravin". Pan docent Rajchl vysvětlil, že konzervace je pestrá skupina zákroků prodlužujících trvanlivost potraviny, z nichž některé známe již od nepaměti. Ve spotřebiteské poradně pan docent zodpověděl celou řadu dotazů, např.: "Jaký je rozdíl mezi pasterací a sterilizací?", "Ničí se více vitamíny zavařováním nebo mrazením?", "Je lepší vařit zeleninu v páře nebo ve vodě?", "Jak nejlépe uchovávat česnek?".
Odpovědi na zmíněné dotazy i mnoho dalších informací naleznete v záznamu celého rozhovoru, můžete také shlédnout i přepis rozhovoru.