
Úspěch našich studentů na Studentské vědecké konferenci v Bratislavě
Úspěch našich studentů na Studentské vědecké konferenci v Bratislavě
Ve středu 9. 11. 2016 se zúčastnilo 7 studentů druhého ročníku magisterského studia 18. Studentské vědecké konference "Chémia a technológie pre život" na Fakultě chemické a potravinářské technologie STU v Bratislavě. Studenti ve dvou sekcích vyhráli a další z nich se umístili na hodnocených místech. Všem studentům a jejich vedoucím gratulujeme a přejeme hodně úspěchů do další práce.
SEKCE: Chémia a technológia tukov a kosmetiky
1. místo: Leoš Uttl – CHARAKTERIZACE ZA STUDENA LISOVANÝCH ROSTLINNÝCH OLEJŮ POMOCÍ U-HPLC-HRMS/MS (vedoucí práce: prof. Hajšlová)
SEKCE: Výživové aspekty potravín a hodnotenie rizika
1. místo: Petra Nenáhlová – VYUŽITÍ METABOLOMICKÉHO FINGERPRINTINGU PRO AUTENTIKACI POTRAVIN S DEKLAROVANÝM OBSAHEM BRUSNICE BRUSINKY (VACCINIUM VITIS-IDAEA L.) (vedoucí práce: doc. Stránská)
3. místo: Veronika Palůchová – CHARAKTERIZACE SILYMARINOVÉHO KOMPLEXU PRO HODNOCENÍ DOPLŇKŮ STRAVY POMOCÍ VYSOKOROZLIŠOVACÍ HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE (vedoucí práce: prof. Hajšlová)
4. místo: Lucie Černá – ZHODNOCENÍ MÍRY KONTAMINACE MYKOTOXINY, PESTICIDY A PYRROLIZIDINOVÝMI ALKALOIDY V BYLINNÝCH ČAJÍCH URČENÝCH PRO KOJENCE A MALÉ DĚTI (vedoucí práce: doc. Stránská)
SEKCE: Technológie ochrany životného prostredia a environmentalistika
3. místo: Kateřina Báčová – HYDROXYLOVANÉ METABOLITY POLYCYKLICKÝCH AROMATICKÝCH UHLOVODÍKŮ V MOČI – MARKERY ENVIRONMENTÁLNÍ ZÁTĚŽE POPULACE (vedoucí práce: doc. Pulkrabová)
SEKCE: Chémia a technológia mlieka, mäsa a cereálií
4. místo: Dominika Gavlasová – APLIKACE INFRAČERVENÉ SPEKTROMETRIE PRO PROFILOVOU CHARAKTERIZACI CEREÁLIÍ VE SPOJENÍ S MULTIVARIAČNÍ ANALÝZOU (vedoucí práce: prof. Poustka)
SEKCE: Syntetická organická chémia
2. místo: Victoria Tarus STUDIUM PŘEMOSTĚNÍ HORNÍHO OKRAJE THIACALIX[4]ARENŮ