Ky7LjjcyMDQDAA

Úspěch našich studentů na Studentské vědecké konferenci v Bratislavě

Úspěch našich studentů na Studentské vědecké konferenci v Bratislavě

Ve středu 9. 11. 2016 se zúčastnilo 7 studentů druhého ročníku magisterského studia 18. Studentské vědecké konference "Chémia a technológie pre život" na Fakultě chemické a potravinářské technologie STU v Bratislavě. Studenti ve dvou sekcích vyhráli a další z nich se umístili na hodnocených místech. Všem studentům a jejich vedoucím gratulujeme a přejeme hodně úspěchů do další práce.

 

SEKCE: Chémia a technológia tukov a kosmetiky

1. místo: Leoš Uttl – CHARAKTERIZACE ZA STUDENA LISOVANÝCH ROSTLINNÝCH OLEJŮ POMOCÍ U-HPLC-HRMS/MS (vedoucí práce: prof. Hajšlová)

 

SEKCE: Výživové aspekty potravín a hodnotenie rizika

1. místo: Petra Nenáhlová – VYUŽITÍ METABOLOMICKÉHO FINGERPRINTINGU PRO AUTENTIKACI POTRAVIN S DEKLAROVANÝM OBSAHEM BRUSNICE BRUSINKY (VACCINIUM VITIS-IDAEA L.) (vedoucí práce: doc. Stránská)

3. místo: Veronika Palůchová – CHARAKTERIZACE SILYMARINOVÉHO KOMPLEXU PRO HODNOCENÍ DOPLŇKŮ STRAVY POMOCÍ VYSOKOROZLIŠOVACÍ HMOTNOSTNÍ SPEKTROMETRIE (vedoucí práce: prof. Hajšlová)

4. místo: Lucie Černá – ZHODNOCENÍ MÍRY KONTAMINACE MYKOTOXINY, PESTICIDY A PYRROLIZIDINOVÝMI ALKALOIDY V BYLINNÝCH ČAJÍCH URČENÝCH PRO KOJENCE A MALÉ DĚTI (vedoucí práce: doc. Stránská)

 

SEKCE: Technológie ochrany životného prostredia a environmentalistika

3. místo: Kateřina Báčová – HYDROXYLOVANÉ METABOLITY POLYCYKLICKÝCH AROMATICKÝCH UHLOVODÍKŮ V MOČI – MARKERY ENVIRONMENTÁLNÍ ZÁTĚŽE POPULACE (vedoucí práce: doc. Pulkrabová)

 

SEKCE: Chémia a technológia mlieka, mäsa a cereálií

4. místo: Dominika Gavlasová – APLIKACE INFRAČERVENÉ SPEKTROMETRIE PRO PROFILOVOU CHARAKTERIZACI CEREÁLIÍ VE SPOJENÍ S MULTIVARIAČNÍ ANALÝZOU (vedoucí práce: prof. Poustka)

SEKCE:  Syntetická organická chémia

2. místo: Victoria Tarus STUDIUM PŘEMOSTĚNÍ HORNÍHO OKRAJE THIACALIX[4]ARENŮ