
V rozhlase na téma cereální výrobky z tmavých mouk
11. 3. 2025
Jan Kříž
Doc. Ing. Josef Příhoda, CSc. navštívil ve čtvrtek 19. 1. 2017 Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojky, ve které se zaměřil na cereální výrobky z tmavých mouk. Pan docent hovořil o tom, proč jsou tmavé mouky výživově bohatší, jak probíhá průmyslové mletí nebo jak je to s dobarvováním tmavé mouky. V rozhovoru se pan docent také vyjádřil k trendu bezlepkových potravin a zmínil, jaké úskalí má cereální strava. Pan docent v pořadu zodpověděl, jak je to s koncentrací těžkých kovů a pesticidů u povrchu zrna, zda je důvod, aby bylo cereální pečivo dražší, proč je déle kynoucí chléb chutnější,...
Uvedené a mnoho dalšího se dozvíte v rozhovoru s panem docentem Příhodou. Zhlédnout můžete také přepis rozhovoru.