
Sůl nad zlato?
22. 2. 2016
Foto: Michal Ureš
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. z Ústavu analýzy potravin a výživy navštívila ve středu 17. 2. 2016 Spotřebitelskou poradnu Českého rozhlasu Dvojky, kde hovořila na téma Sůl v potravinách. Odpovídala na dotazy týkající se příjmu soli v ČR a její doporučené denní dávky, potravin, které obsahují velké množství soli, skryté soli v potravinách, uvádění množství soli na obalech a negativních důsledků soli na lidské zdraví. Středeční spotřebitelskou poradnu naleznete v záznamu celého rozhvoru (záznam v 10:00).
Profesorka Dostálová také testovala arašídy pro pořad Černé ovce
11 vzorků arašídů hodnotila spolu s kolegyněmi Jana Dostálová z Ústavu analýzy potravin a výživy v pořadu Černé ovce.