Prof. Ing. Pavel Rauch, DrSc. absolvoval na fakultě anorganické technologie VŠCHT Praha v roce 1963. Po studiích pracoval v n.p. Spolana Neratovice a po dvou letech nastoupil na aspiranturu na katedře biochemie a mikrobiologie FPBT. Zde pracuje více než čtyřicet let. V roce 1974 obhájil kandidátskou disertační práci, v roce 1990 doktorskou disertační práci a ve stejném roce se habilitoval v oboru biochemie. Profesorem pro tentýž obor byl jmenován v roce 1993.
Prof. Rauch je již 20 let místopředsedou Českého národního komitétu pro biochemii a molekulární biologii, řadu let pracoval ve výboru České společnosti pro biochemii a molekulární biologii. Dvě funkční období působil jako člen výboru Odborné skupiny potravinářské a agrikulturní chemie.
Ve výzkumné práci se prof. Rauch zabýval studiem energetického metabolismu buňky a aplikovanou enzymologií v oblasti potravin. Posledních 30 let se věnuje zejména imunochemii a patří mezi zakladatele tohoto oboru v oblasti chemie a analýzy potravin. Publikoval více než sto původních sdělení ve vědeckých a odborných časopisech a několik kapitol v monografiích. Je autorem řady metod využívaných ve výzkumu i ke komerčním analýzám. Spolupracuje s několika evropskými výzkumnými institucemi, jako například s universitami v Bologni, Valencii; a Norwichi.
prof. Ing. Pavel Rauch, DrSc.
Aktualizováno: 11.9.2014 16:08, Autor: