Prosím čekejte...
Nepřihlášený uživatel
logo VŠCHT
Nacházíte se: VŠCHT Praha  → Studium → Studijní programy → Magisterské studijní programy → Detail programu

Technologie potravin

Technologie potravin

Navazující magisterský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Stanete se odborníkem na technologii výroby potravin, procesní řízení výrobních jednotek a získáte předpoklady pro vedení celého potravinářského provozu. Porozumíte problematice lidské výživy a získané znalosti uplatníte v praxi jak při minimalizaci nežádoucích nutričních změn v procesu výroby, tak při vývoji nových výrobků. Prohloubíte si zároveň své vědomosti o fyzikálně-chemické, biochemické a mikrobiologické podstatě základních procesů uplatňujících se při výrobě a skladování potravin. Získáte kvalifikaci pro zajištění správné hygienické a výrobní praxe a účinné řízení rizik ohrožujících bezpečnost potravin, seznámíte se i s mezinárodními potravinářskými standardy (GFSI a ISO normy). Při zpracování odborných projektů a diplomové práce budete spolupracovat s provozovateli potravinářských podniků a dozorovými orgány na řešení aktuálních úkolů a výzev. Jako absolvent programu se uplatníte v potravinářském a biotechnologickém průmyslu, v oblasti bytové chemie a kosmetiky, ve výzkumu a vývoji, při výkonu kontrolní a inspekční činnosti nebo v samostatném podnikání souvisejícím s výrobou potravin a pokrmů.

Uplatnění

  • Řízení výroby v potravinářských a biotechnologických firmách
  • Bytová chemie
  • Výroba kosmetiky
  • Kontrola a řízení jakosti
  • Státní a regionální inspekční orgány

Detaily programu

Jazyk výuky český
Doba studia 2 roky
Forma studia prezenční
Garant studia Helena Čížková
Místo studia Praha
Kapacita 50 studentů
Kód akreditace (MŠMT kód) N0721A210001
VŠCHT kód N308
Aktualizováno: 27.10.2021 18:18, Autor: Jan Kříž

KONTAKT

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha
Za informace odpovídá Oddělení komunikace

Mapa webu
Sociální sítě
zobrazit responzivní verzi