Spalovací kalorimetrie – stanovení energetického obsahu potravin |
2/6 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Spalovací kalorimetrie – stanovení energetického obsahu potravin
Kapacita:2/6
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Dr. Ing. P. Vrbka
|
Kvantifikace vícesložkové směsi (methanol/ethanol) Ramanovou spektrometrií |
0/10 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Kvantifikace vícesložkové směsi (methanol/ethanol) Ramanovou spektrometrií
Kapacita:0/10
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. M. Člupek, Ph.D.
|
Chemické inženýrství pro začátečníky a mírně pokročilé |
1/10 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Chemické inženýrství pro začátečníky a mírně pokročilé
Kapacita:1/10
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Doc. Ing. J. Čejková, Ph.D.
|
Současné a historické metody změkčování vody - Změkčení pitné vody polymerními a anorganickými sorbenty, stanovení koncentrace vápenatých a hořečnatých iontů |
1/8 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Současné a historické metody změkčování vody - Změkčení pitné vody polymerními a anorganickými sorbenty, stanovení koncentrace vápenatých a hořečnatých iontů
Kapacita:1/8
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. Hana Skálová
|
Analýza vody - Diskuse - veličiny, jednotky, terminologie a správný způsob vyjadřování složení roztoků. Stanovení organických látek v oblíbených limonádách, stanoveni ChSK manganistanem (organické látky v pitné vodě) a fosforu (monitoring eutrofizace). |
2/8 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Analýza vody - Diskuse - veličiny, jednotky, terminologie a správný způsob vyjadřování složení roztoků. Stanovení organických látek v oblíbených limonádách, stanoveni ChSK manganistanem (organické látky v pitné vodě) a fosforu (monitoring eutrofizace).
Kapacita:2/8
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : doc. Ing. V. Sýkora, CSc.
|
Kapalná paliva – Hustota (stanovení hustoty pyknometrem a automatickým hustoměrem; závislost hustoty na teplotě, výpočet změny objemu nafty v cisterně, závislost ceny paliva v cisterně na teplotě); stanovení nízkoteplotních vlastností paliv; bod vzplanutí (v uzavřeném a otevřeném kelímku, třídy hořlavosti); destilační křivka (destilace benzínu a nafty, body varu paliv) |
1/8 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Kapalná paliva – Hustota (stanovení hustoty pyknometrem a automatickým hustoměrem; závislost hustoty na teplotě, výpočet změny objemu nafty v cisterně, závislost ceny paliva v cisterně na teplotě); stanovení nízkoteplotních vlastností paliv; bod vzplanutí (v uzavřeném a otevřeném kelímku, třídy hořlavosti); destilační křivka (destilace benzínu a nafty, body varu paliv)
Kapacita:1/8
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. J. Kroufek, Ph.D.
|
Analýza látek v životním prostředí - Identifikace látek pomocí přenosného Ramanova, FTIR a NIR spektrometru, analýza těžkých kovů a prvková analýza pomocí ED-XRF spektrometru, analýza radioaktivních materiálů a metody dekontaminace znečištěných lokalit |
5/8 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Analýza látek v životním prostředí - Identifikace látek pomocí přenosného Ramanova, FTIR a NIR spektrometru, analýza těžkých kovů a prvková analýza pomocí ED-XRF spektrometru, analýza radioaktivních materiálů a metody dekontaminace znečištěných lokalit
Kapacita:5/8
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. Mgr. M. Martinec, Ph.D.
|
Pivní styly a senzorické hodnocení piva |
1/8 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Pivní styly a senzorické hodnocení piva
Kapacita:1/8
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. L. Jelínek, Ph.D.
|
Využití rostlinných odpadů pro produkci nanočástic |
1/5 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Využití rostlinných odpadů pro produkci nanočástic
Kapacita:1/5
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. J. Michailidu
|
Strukturní analýza polysacharidů pomocí FT-IR a GC/FID |
2/2 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Strukturní analýza polysacharidů pomocí FT-IR a GC/FID
Kapacita:2/2
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. R. Bleha, Ph.D.
|
Zapojení vonných látek do výuky chemie |
6/6 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Zapojení vonných látek do výuky chemie
Kapacita:6/6
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. Iva Paterová, Ph.D., doc Ing. Eliška Vyskočilová, Ph.D.
|
Formulace léčiv v praxi |
6/6 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Formulace léčiv v praxi
Kapacita:6/6
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : doc. Jarmila Zbytovská, Ing. Eliška Petrová
|
Příprava Silonu. Syntéza ɛ-kaprolaktamu a jeho polymerace |
4/10 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Příprava Silonu. Syntéza ɛ-kaprolaktamu a jeho polymerace
Kapacita:4/10
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. M. Himl, Ph.D.
|
Příprava katalyzátoru uvnitř elektronového mikroskopu |
0/4 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Příprava katalyzátoru uvnitř elektronového mikroskopu
Kapacita:0/4
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. Martin Veselý, Ph.D.
|
Mikrobiologie potravin, základní metody stanovení a vizualizace mikroorganismů |
5/6 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Mikrobiologie potravin, základní metody stanovení a vizualizace mikroorganismů
Kapacita:5/6
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. Blanka Vrchotová, Ph.D.
|
„Nečekaně“ kontaminované potraviny toxickým pesticidem |
0/6 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
„Nečekaně“ kontaminované potraviny toxickým pesticidem
Kapacita:0/6
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. M. Stupák, Ph.D.
|
Mýty a fakta o nových (semi)syntetických kanabinoidech: Jedná se opravdu o přírodní sílu konopí? |
3/6 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Mýty a fakta o nových (semi)syntetických kanabinoidech: Jedná se opravdu o přírodní sílu konopí?
Kapacita:3/6
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. F. Beneš, Ph.D.
|
Vliv kulinárního zpracování potravin – faktory ovlivňující jejich kvalitu a bezpečnost |
1/6 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Vliv kulinárního zpracování potravin – faktory ovlivňující jejich kvalitu a bezpečnost
Kapacita:1/6
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Ing. B. Hradecká, Ph.D.
|
Imunochemie v akci: Detekce indolových alkaloidů v lysohlávkách |
2/6 |
25.06.2024 12:00 |
Akce je uzavřena |
Imunochemie v akci: Detekce indolových alkaloidů v lysohlávkách
Kapacita:2/6
Termín od: 03.06.2024 10:00
Termín do: 25.06.2024 12:00
Vyučující : Prof. O. Lapčík, Ing. L. Huml, dr. E. Prokudina
|