Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT Praha) je hlavním organizátorem prestižního mezinárodního symposia Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2013), které už tradičně pořádá ve spolupráci s Institute of Food Safety - RIKILT, Wageningen University (Nizozemsko). Symposium se koná od 5. do 8. listopadu v kongresovém centru Clarion.
Přední odborníci zde představí nejnovější trendy v oblasti analytických a bioanalytických technik; prezentovány budou jejich efektivní aplikace pro účely sledování kvality, bezpečnosti a autenticity potravin a přírodních produktů. V současné době je registrováno 800 vědců, akademických pracovníků, zástupců průmyslu, kontrolních orgánů, státních i komerčních laboratoří z více než 50 států světa, kteří vyslechnou 105 přednášek a shlédnou 550 posterových sdělení.
Spolupráce VŠCHT Praha s významnými institucemi v Evropě (European Food Safety Authority, EFSA; European Commission - Joint Research Centre - Institute for Reference Materials and Measurements, EC – JRC – IRMM) i USA (U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service, USDA-ARS) zaměřenými na sledování bezpečnosti potravin již tradičně vyústila v organizaci několika doprovodných workshopů a seminářů.
V rámci exhibice a seminářů, kde je prezentováno více než 40 významných světových firem, mají účastníci také možnost seznámit se s nejnovějšími trendy v moderní instrumentaci a dalším vybavení používaném v analýze potravin. RAFA 2013 nabízí též řadu možností prezentace a ocenění výzkumu mladým vědcům, jak ve formě přednášek, tak cen za nejlepší plakátová sdělení, ale i nabídky pomoci při hledání zaměstnání prostřednictvím Conference Career Centre.
Začíná RAFA 2013
Aktualizováno: 19.9.2014 11:27, Autor: